logo-image

Flygsam var en bra sökmotor för flygresor. Flygsam sökte och jämförde flygbiljetter från över 900 europeiska flygbolag! På Flygsam kunde vi garantera billigast pris. Online resebyråerna har oftast lägre priser på sökmotorerna än andra kanaler (tex nyhetsbrev och googlelänkar). På Flygsam hade vi ett urval av 25 stycken online resebyråer. Flysam är dessvärre nedlagt. Vi rekommenderar istället sökmotorerna Reseguiden, Flygresor.se eller Momondo. Där kan Ni hitta de mest förmånliga priserna för flygresor. Dessa sökmotorer jämför de flesta online resebyråer som finns i Sverige.

Hjärtstartare

Jag har upptäckt på mina många resor, att det finns dåligt med hjärtstartare både i Sverige och andra länder, även om det i visa länder är lag på att det ska finnas på vissa platser (USA). Vi borde se till att det finns fler, här i Sverige, det kan rädda liv! En hjärtstartare eller defibrillator, är en apparat som man använder när det inträffar ett plötsligt hjärtstopp. I Sverige, så är det idag så många som cirka 10 000 personer som drabbas av plötsligt hjärtstopp och inte befinner sig på ett sjukhus. Om fler hjärtstartare hade funnits utplacerade så borde minst 5000 av dessa kunna räddas, mot 500 som räddas idag! Ett hjärtstopp, är egentligen inte ett stopp i den bemärkelsen. Hjärtat stannar inte, utan befinner sig i ett slags elektriskt kaos och pumpar inte som det ska. Hjärtat så att säga fibrillerar. För att få ordning på det, så att hjärtat slår normalt igen, så behöver man tillföra en elektrisk stöt med just en hjärtstartare. Man har gjort forskning på detta med plötsligt hjärtstopp ch i de fall där en hjärtstartare använts inom 180 sekunder så ökas chanserna till överlevnad med 70%. På Hearty.se finns hjärtstartare och tillbehör som både företag och privatpersoner kan köpa.

Företaget hearty

Hearty.se startades 2014 av Elia Malmsten och Klas Granström, som har som vision att rädda fler liv. Därför erbjuder de bland annat:

  • Hjärtstartare
  • Batterier
  • Elektroder
  • Skyltar
  • Produkter för att träna

Så jag säger, skaffa en hjärtstartare och var med och rädda liv!

6 Jun 2015