logo-image

Flygsam var en bra sökmotor för flygresor. Flygsam sökte och jämförde flygbiljetter från över 900 europeiska flygbolag! På Flygsam kunde vi garantera billigast pris. Online resebyråerna har oftast lägre priser på sökmotorerna än andra kanaler (tex nyhetsbrev och googlelänkar). På Flygsam hade vi ett urval av 25 stycken online resebyråer. Flysam är dessvärre nedlagt. Vi rekommenderar istället sökmotorerna Reseguiden, Flygresor.se eller Momondo. Där kan Ni hitta de mest förmånliga priserna för flygresor. Dessa sökmotorer jämför de flesta online resebyråer som finns i Sverige.

Tips när du ska resa utomlands

Resor till värmen är både bra för kropp och själ. En ny Sifo-undersökning – gjord på uppdrag av Apollo – visar att mer än varannan resenär, 54 procent, tycker att solresor är bra för den fysiska hälsan. Hela 72 procent tycker att en semester med sol och värme är bra för den psykiska hälsan.
Några av de positiva effekterna är:
1. Stärkt immunförsvar
2. Minskning av skador efter långvarig stress
3. Påfyllning av D-vitamin
4. Mental avkoppling
5. Gör det lättare för hjärtat att arbeta
Källa: Destination.se

Här får du tips på göra resan smidig och enkel.
Vänta med att köpa flygbiljetter till klockan 15 på tisdagar. Det är då de stora flygbolagen sänker sina priser för att tävla med alla lågprisbolag.
Om du glömmer laddare till telefonen, kan du ladda den via tv:ns usb-uttag.
När du ska packa kläder så rulla dem i stället för att vika dem och du sparar en massa utrymme.
Scanna/fotografera av viktiga dokument som du har så som pass, ID-kort, resehandlingar och annat innan avfärd som du lätt kan komma åt via iPad, telefon eller datorn om det skulle behövas.
Vill du undvika turbulens på flygplanet ska du sitta på sätena närmast vingarna.
Om du du slippa vänta länge vid bagagebandet så ska du sätta på klisterlappar med texten "Fragile” (ömtåligt) på resväskan. Den kommer hanteras varsammare, läggas ovanpå på alla andra väskor, och därmed komma ut först ut på bandet.

5 Jul 2015