logo-image

Flygsam var en bra sökmotor för flygresor. Flygsam sökte och jämförde flygbiljetter från över 900 europeiska flygbolag! På Flygsam kunde vi garantera billigast pris. Online resebyråerna har oftast lägre priser på sökmotorerna än andra kanaler (tex nyhetsbrev och googlelänkar). På Flygsam hade vi ett urval av 25 stycken online resebyråer. Flysam är dessvärre nedlagt. Vi rekommenderar istället sökmotorerna Reseguiden, Flygresor.se eller Momondo. Där kan Ni hitta de mest förmånliga priserna för flygresor. Dessa sökmotorer jämför de flesta online resebyråer som finns i Sverige.

Upptäck Öland

En fantastisk ö i Sverige, som går enkelt att nå via en bro, det är Öland. Denna ö har många vackra sevärdheter att upptäcka. Skulle du behöva en elektriker på Öland, så finns det med! Ölands största kändis är så klart fyren Långe Jan. Denna fyr är nog vad de mesta förknippar Öland med. Sedan är ju även Alvaret även det ganska så känt för de allra flesta. Det som utmärker Alvarsmark är  trädlös hedmark där berggrunden, bestående av kalksten, ofta går i dagen eller är täckt endast med ett tunt jordlager.  I området finns det även en speciell flora, med unika arter. 

Fler saker att se på Öland

På Öland finns det många fornborgar. En av dem är Eketorps borg. Den har har återuppbyggts så att man kan se hur den såg ut förr. Den ligger nästan utslängd på Alvaret. Den allra första borgen som låg här, den byggdes på 300-talet.

Ett av de största gravfälten på Öland är Gettlinge gravfält. Gravfältet i sig är nästan 2 km långt. Det finns cirka 200 gravar kvar av 250, då många har blivit förstörda av skattsökare eller stenbrott.

Borgholms slott är så klart värt ett besök. Det är förvisso bara en ruin idag, men det är ändå en maffig syn. Sedan är det trevligt att vara i Borgholm som är Ölands största stad. MIssa inte att kolla in hamnen samt de  maffiga sekelskiftesvillorna med utsikt över Kalmarsund,

15 Jun 2023